lördag 4 januari 2014

Recept på jättegod äpplepaj

Hej bloggen!

Här kommer receptet på min äpplepaj.

Ingredienser: 
Ca 1 kg äpplen av valfri sort
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
125 g smör eller bakmargarin
Kanel

Gör såhär: 
1. Börja med att skölja och skala äpplena. Använda gärna en äppelskärare när äpplena skall delas, det blir både snyggare och är mer effektivt.
2. Smöra formen och lägg i äpplebitarna. Sockra och strö över kanel. Blanda om väl!
3. Blanda sockret, vetemjölet och havregrynen. Tärna smöret och blanda ihop degen till en grynig massa med hjälp av fingrarna.
4. Strö degen i ett jämnt lager över äpplena och ställ in formen i mitten i ugnen på ca 200-225 grader.
5. Servera med vaniljsås, grädde eller glass








Färdig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar