måndag 23 december 2013

Recept polkabräck

Då var årets polkabäck klart!

Här kommer receptet

Du behöver:
200 g ljus choklad (jag använder Marabou mjölkchoklad)
1 förpackning små polkagrisar (jag föredrar en sort från Cloetta)
Bakplåtspapper
Ugnsplåt
Kastrull
Något att ställa i kastrullen och ha vattenbadet i

Gör såhär:
1. Krossa polkagrisarna med en hammare
2. Dela upp chokladen i mindre bitar, det underlättar för smältningen
3. Koka upp vatten i en kastrull och ställ i exempelvis en keramikskål i vattnet. I keramikskålen lägger du chokladen som skall smältas. Se till att röra om ofta till all choklad är smält
4. Häll upp chokladen på en bakplåtsklädd plåt. Bred ut chokladen i ett så jämnt lager du kan
5. Häll över de krossade polkagrisarna
6. Ställ in plåten i kylen och låt den stå där i ca 30 minuter
7. Ta ut plåten och bryt chokladen i lagom stora bitar. Förvara sedan kallt, gärna i kylen

Ingredienserna (jag gjorde dubbel sats) 

Se till att ha en skärbräda under när du krossar polkagrisarna

Vattenbad

Häll upp chokladen på pappret och strö över polkagrisarna

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar